Tipografia Stefanili

Tipar OFFSET

Datand de la sfarsitul anilor 1800, tehnica de imprimare offset este o tehnica de imprimare care a luat nastere datorita procesului de imprimare numit litografie.

Evolutia procesului de printare offset a inceput in doua variate. Prima varianta a avut loc in Anglia in anul 1875, inventata de Robert Barclay, folosind tehnica pentru a printa pe o tabla. A doua varianta a fost inventata in Statele Unite de Ira Washington Rubel, in anul 1904. El a dezvoltat tehnica printarii pe hartie.

Tipografia Stefanili In general, pentru litografie, se folosea o piatra mare, plata, tratata cu un compus de retinere a apei (hidrofil) care retinea cerneala. Apoi cerneala era lipita la suprafata si permitea imprimarea de imagini prin presarea unei hartii pe piatra.

In tiparul offset imaginea este reprodusa pe o placa ce urmeaza sa fie montata pe un cilindru. Rolele aplica cerneala pe cilindrii care apoi tansfera cerneala pe “paturi” sau pe role de cauciuc, care apoi transfera imaginea pe hartie.

Tiparul offset este cea mai populara metoda de printare pe o varietate de produse cum ar fi carti, reviste, articole de papetarie, carton ondulat, afise, pliante si altele.

Experiența în domeniul producției tipografice, utilajele din dotare, materialele folosite, precum si profesionalismul echipei noastre garantează calitatea desăvârșită a lucrărilor, timp de execuție minim si prețuri competitive.

Principalele beneficii ale offsetului sunt:

  • O calitate superioara a imaginii. Tehnica de imprimare offset genereaza imagini distincte si curate, cu mai putin efort decat letterpress. Acest lucru se datoreaza unei paturi de cauciuc pe care se stabileste conturul texturii si consistenta suprafetei de imprimare;
  • Permite crearea placilor de printare rapid si simplu;
  • Placile de printare au o peioada de folosire mult mai mare comparativ cu presele de litografie;
  • Offsetul este o tehnica destul de ieftina, mai ales atunci cand se printeaza in cantitati industriale;
  • Permite ajustarea volumului de cerneala foarte usor.

Tinem legatura

Sugestiile dumneavoastra conteaza.