Tipografia Stefanili

Tipar Flexo

Ce este flexografia?

Flexografia este o metoda de imprimare rotativa, similara cu letterpress, care utilizeaza matrite (in limbaj de specialitate: clisee) elastice din material de cauciuc sau fotopolimer, cu imaginea in relief.

Cliseele sunt montate pe cilindrii port cliseu si sunt impregnate cu cerneala cu uscare rapida prin contactul cu rolele anilox, cu rolul de a tipari pe aproape orice suprafata, absorbanta sau neabsorbanta.

Procesul a fost dezvoltat in principal pentru tiparirea materialelor folosite la ambalare. Suportul de tipar este in general sub forma de rola.

Flexografia foloseste cerneala de vascozitate joasa, cerneala care se usuca foarte repede.

Suntem singura tipografie din Alba Iulia care deține și vă pune la dispoziție tehnologia pentru tiparul flexografic.

Tipografia Stefanili Avantajele flexografiei

Flexografia este eficienta, ieftina si versatila. La sfarsitul anilor ’90, aproximativ 65% din etichete/ambalaje erau printate folosind tiparul flexografic.

  • Permite tiparirea pe o gama larga de suprafete absorbante sau neabsorbante;
  • Permite tiparirea pe material transparent;
  • Matritele (cliseele) sunt din cauciuc elastic sau fotopolimer, ceea ce permite tiparirea in tiraje de ordinul milioanelor;
  • Tiparirea etichetelor/ambalajelor folosind cerneala pe baza de apa, cerneala cu uscare rapida;
  • Tiparirea etichetelor/ambalajelor folosind cerneala fluorescenta sau metalizata.

Aplicatii ale flexografiei

Flexografia este folosita, cu mare success, la tiparirea materialelor folosite la etichete, etichete autoadezive si diverse ambalaje.

Pe masura ce noi ambalaje sunt fabricate, este nevoie de technici tot mai avansate de tipar, iar flexografia raspunde prompt acestor nevoi. De fapt, flexografia este una dintre cele mai populare forme de tipar din lume.

Un ambalaj corespunzator atrage atentia clientilor. Producatorii stiu ca brandurile consacrate au nevoie de ambalaje/etichete imprimate astfel incat sa atraga atentia cumparatorilor.

Pentru a mari vanzarile producatorii se bazeaza din plin de procesele de imprimare folosind intreaga paleta de culori disponibila rezultand un tipar cu culori care nu par artificiale.

Cerneala pe baza de apa care produce imagini de calitate superioara este foarte apreciata atunci cand se tiparesc ziare si reviste, de unde rezulta faptul ca flexografia este, acum, un process care se foloseste la scara globala.

Tinem legatura

Sugestiile dumneavoastra conteaza.